Преглед на новина


С тържествен водосвет стартира сезонът в мотокроса в България

С тържествен водосвет беше открит 1-ят кръг на Републиканския шампионат по мотокрос на мотополигона в село Порой, община Поморие. Отец Иван отслужи молебен за здраве и успех на състезателите през цялата календарна година. Кметът на община Поморие Иван Алексиев поздрави участниците и им пожела само позитивни емоции през днешното състезание.
Веднага след церемонията се състоя и вторият манш в клас „МХ”, където 20 мотоциклетисти показаха майсторство пред близо 10 000 зрители. Победител стана Теодор Гигов с Кавазаки, втори остана Юлиан Райчев, а трети Атанас Петров. Въпреки успеха си Гигов остана на второ място в общото подреждане от двата манша с актив от 45 точки. За шампион беше провъзгласен Юлиан Райчев, който събра 47 точки. Трети остана Атанас Петров с 38.
В същия клас, но при над 40 годишните, победител във втория манш и лидер в общото подреждане стана Николай Нанчев. Втори е Веселин Малинов, трети Николай Ангелов. Програмата на състезанието продължава с маншовете в останалите класове, а награждаването на всички победители се очаква да бъде в 17:30 часа.
 
Трасето, чието покритие е над 80% пясък, е отлично подготвено от организаторите. Атмосферните условия също позволяват на зрителите да се чувстват комфортно, защото има лек вятър и температура от около 15 градуса.


Източник: Sportal.bg
Публикувано на: 30.03.2014г.

Коментари