Преглед на новина


MXGP: Петър Петров – 9-и в Гран При на Италия

 

Нашият пилот Петър Петров, който се състезава в световния шампионат по мотокрос в клас МХ2 стана 9-и в Гран При на Италия на трасето в Маджиора.

Петров направи отлично каране със своята Yamaha и бе доста бърз и в двата манша. Дори за известно време вървеше 5-и в класирането. Все пак в Италия да си в топ 10 при наличието на толкова местни асове е сериозно постижение. В първия манш Петров  стана 9-и, а във втория 11. Така Печето събра общо 22 т. и стана 9-и в общото класиране за кръга и е 13-и във временното класиране. 
Победата в този клас отново бе за заводския пилот на КТМ  Джефри Херлингс, който спечели и двата манша. В първия след него бе Арно Тонус с Kawasaki и Жорди Тиксие с  KTM. Във втората надпревара след него финишираха Димън Ферандис с Kawasaki и Тиксие. Така на подиума в Гран При на Италия бяха Херлингс, Тиксие и Тонус. Във временното класиране Херлингс води с 444 т., следван от Тонус 289 и Тиксие 331. 
В клас MXGP много емоционална победа спечели суперзвездата и многократен световен шампион Антонио Кайроли с КТМ. И в двата манша след него бе Джеръми ван Хоребек с Yamaha. В първия манш трети стана Стивън Фросар  с Kawasaki, а във втория трети стана Кевин Стрийбос със  Suzuki. Топ 3 за Гран При на Италия бяха Кайроли, Ван Хоречек еи Стрийбос.


Източник: MOTO CLUB
Публикувано на: 18.06.2014г.

Коментари