Преглед на новина


Пулен отново на върха след битка в Мексико

Последното шампанско за сезон 2014-та в световния мотокрос шампионат беше изпръскано в Гранд При на Мексико. Леон бе локацията на второто състезание в страната, както и на финалната 17-та спирка за годината. Пилотът от Monster Energy Kawasaki Racing - Готие Пулен взе втора победа, след като спечели откриващия кръг в Катар.

 30 000 ентусиазирани и любопитни фена (в бокса настъпи истинска фиеста след състезанията, докато публиката искаше сувенири и автографи от звездите) се движеха из сенките, кактусите и трибуните. Те станаха свидетели на драматичния завършък в клас MX2 и се насладиха на скоковете и техниката на Пулен.

След слаб старт в първото състезание, Готие не успя да се изкачи по-нагоре от четвърто, но във второто, той се залепи за задната гума на Макс Нагл. Kawasaki-то настигна Honda-та и в десетата обиколка пое водачеството. Нагл се смъкна до четвърто и Пулен взе победата поради по-доброто си представяне във втората част.

„Страхотно е“ каза той. „Гранд При-то беше по-добро от това в Гуадалахара (през 2012-та), публиката беше супер и трасето ми допадна. Наслаждавах се на състезанието тук. Минавах по свои линии и карах в моя си стил. Хубаво беше, че другите не успяха да се откъснат напред. Аз винаги се вълнувам, когато се получи така, освен това е интересно и за зрителите. Движех се бързо и се радвам, че спечелих последния кръг за годината.“

 Останалите от екипа на Monster изживяха труден финален етап в Леон. Томи Сърл бе измъчван от стомашно заболяване, а Стивън Фросар бе с изкълчен глезен. Въпреки това, французинът събра достатъчно точки, за да завърши сезона на пета позиция. Американският тийнейджър - Томас Ковингтън си нямаше късмет. След добро представяне на квалификациите в събота, той се нареди пети, но след падане в първата обиколка на състезание № 1 успя да завърши едва 15-ти. Във второто, бе малко по-добре и приключи 12-ти.

В MX2 погледите следяха съотборника на Ковингтън в тима на CLS Monster Energy Kawasaki - Дилан Ферандис, който се изстреля на подиума в първата надпревара, но във втората трябваше да скочи от мотора докато летеше във въздуха, за да не се приземи върху един от стюардите и отпадна с натъртен крак и глезен. Чист късмет е, че не се контузи по-лошо.



Третият пилот от отбора CLS - Арно Тонюс записа най-добър резултат за деня. Швейцарецът завърши общо пети в последното си състезание в клас MX2, а може би и последното му в световния шампионат, след като той ще стане част от отбора Pro Circuit, който ще участва в AMA през 2015-та.

Следващата спирка за седемте пилота на Monster Energy е най-голямото и престижно състезание за годината. След две седмици ще се проведе 68-мото издание на Motocross of Nations в Кегумс, Латвия, където за участие са се записали над 40 страни.

Шампионатите на FIM и AMA приключиха за тази година, а ние вече броим дните до следващия сезон.


Източник: monsterenergy.com
Публикувано на: 17.09.2014г.

Коментари