Преглед на новина


Студеното време и дъждът не спряха пилотите в Гран При Хасково

При студено време и почти непрестанен дъжд завърши 9-ти кръг от Републиканския шампионат по мотокрос в Хасково. Благодарение на географското си разположение, трасето, което се намира над града, не пострада за разлика от централната част на областния център, който през последните дни беше залят от невиждано количество дъжд. 

Въпреки 5-градусовите температури през днешния ден и ситния дъжд,организаторите бяха положили огромни усилия да бъде мотополигонът в едно добро състояние, за да може участниците да дадат най-доброто от себе си. Заради лошото време част от пилотите още вчера си тръгнаха, но тези, които останаха, показаха, че мотокросът е мъжки спорт и атмосферните условия не са от най-голямо значение.

При най-малките в клас МХ65 Радостин Михайлов /Кавазаки/ показа мъжество и дух и се пусна сам в надпреварата, която обединяваше освен неговия клас и МХ85. Михайлов направи 4 обиколки в първия манш, след което се прибра в бокса под бурните аплодисменти на  зрители и състезатели.В клас МХ вторият манш беше анулиран заради няколко контестации от различни пилоти, които обясниха на главния съдия, че е имало нарушение на правилата, а именно излизане от трасето и непозволени изпреварвания. След като се запозна с всички гледни точки, главният съдия анулира втория манш и се зачитат резултатите само от първия, където Юлиян Райчев /Кавазаки/ спечели, втори остана Веселин Малинов /Ямаха/, а трети се нареди Захари Томов /Хонда/

. В класовете МХ1 и МХ2 състезателите караха заедно, като над всички беше Майкъл Иванов с новия си мотор "Хускварна", който затвърди брилянтната си форма от началото на сезона. Втори и трети се наредиха Георги Георгиев и Ивелин Манев с мотори "Сузуки".В клас МХ1 победител стана Веселин Иванов /Сузуки/. Въпреки лошото време около трасето имаше над 500 човека, който проследиха стартовете през днешния ден. Последният кръг на Републиканския шампионат е следващият уикенд и ще се проведе в Айтос.

зточник: ClubMX.org
Публикувано на: 26.10.2014г.

Коментари