Преглед на новина


Айтос ще бъде финалната точка от Републиканския шампионат по мотокрос

Този уикенд на мотополигон „Айтос“, град Айтос ще бъде финалната точка в дългия път който извървяха състезателите от Републиканския шампионат по мотокрос в търсене на шампионските титли за сезон 2014. След феноменално трудния девети кръг на шампионата в Хасково, този път метеорологичната прогноза е относително по-благоприятна, като това ще помогне на пилотите в Айтос да направят това което повечето от тях не успяха в Хасково. За организаторите от Община Айтос и местните мотоциклетни клубове, това няма да бъде първо домакинство на финален кръг от Републиканския шампионат по мотокрос, след като през изминалите два сезона (2012 и 2013) националните титли в мотокроса се решаваха именно под зоркият поглед на „Тримата братя“, както е известна уникалната скална формация над състезателното трасе.

„Готови сме отново да посрещнем най-добрите състезатели по мотокрос. Всичко с организацията и трасето вече е готово и очакваме с нетърпение началото на състезателния уикенд. Жителите на община Айтос страшно много обичат мотокроса и се надявам тази година да има дори повече от 15-те хиляди зрители на трасето“, сподели кметът на община Айтос Васил Едрев.

Председателят на Гран При България Румен Петков поздрави кмета и неговия екип за отличната работа по подготовката на предстоящото състезание и сподели: „Безотговорното отношение към нашия спорт от страна на държавата трябва да приключи веднъж завинаги. Нашите талантливи състезатели не трябва да остават на улицата. Това беше най-тежката ни година. Надявам се, че през следващата новото правителство ще направи всичко възможно да запази авторитета на България като водеща световна сила в мотоциклетния спорт“.

Източник: Novsport.com
Публикувано на: 29.10.2014г.

Коментари