Преглед на новина


Ден 2: Ал-Атиях превъзмогна наказание и пак е лидер

Ал-Атиях бе наказан с добавяне на две минути към времето му от неделния етап заради превишаване на скоростта в забранена зона и поради тази причина катарецът трябваше да потегли седми във втората отсечка.

От Вия Карлос Паз до Сан Хуан Ал-Атиях бе безпощаден към съперниците си и имаше аванс от осем минути пред останалите. това отново го върна на върха.

Съотборникът му в Мини Орландо Теранова наследи върха след наказанието на шампиона във WRC2 и бе най-активният му съперник, но се превъртя четири пъти в края на понеделнишкия етап и загуби 20 минути. Това го свали до 10-то място, но поне щетите по колата му не са толкова големи.

Гордън, който бе втори преди отсечката до Сан Хуан, загуби ценни минути заради проблеми със спирачките. Така двете Тойоти на Жиниел де Вилиер и Бърнхард Тен Бринк се изкачиха до второ и трето място в общото класиране. Де Вилиер е на 7:42 мин. от другия бивш победител в надпреварата Насър Ал-Атиях.

Новото Пежо 2008 DKR все още се бори за конкурентно място в надпреварата. Сайнц се забави заради инцидент с мотоциклетист, който се движеше в грешната посока, но все още е топ-пилотът на французите със седмото си място във временното класиране. Въпреки това обаче рали легендата е на 20 мин. от водещия състезател.

Петерхансел се срина на над един час, след като получи проблеми с трансмисията и в момента заема 22-ро място. Той е на две позиции пред третата кола на Пежо, управлявана от Сирил Деспре.

Източник:Sportal.bg
Публикувано на: 06.01.2015г.

Коментари