Преглед на новина


Ден 4: Ал-Атиях продължава да доминира, Теранова с проблеми

Насър Ал-Атиях увеличи своя аванс в Рали Дакар 2015, след като бе най-бърз в петия етап от надпреварата, а неговият съотборник в Мини Орландо Теранова се сблъска с проблеми. Карлос Сайнц с Пежо също загуби време в последната отсечка.

Етапът от Чилечито до Копиадо бе втората победа за Ал-Атиях и въпреки че не бе най-бързият състезател през по-голямата част, накрая катарецът успя да надвие миналогодишният победител Нани Рома.

Рома е вън от спора за първото място още преди края на четвъртия ден, но бе само с три минути по-бавен от съотборника си Ал-Атиях. Рома стигна до 55-то място във временното подреждане.

Късметът на Рома проработи и той започна да се изкачва, но този на Теранова и Сайнц им изневери и те се сринаха.

Теранова бе най-бърз в третия ден и бе трети във временното подреждане, но трябваше да спре по-малко от 1/4 преди финала заради механичен проблем.

Сайнц също се сблъска с проблеми и трябваше да изчака помощ от своя екип. Жиниел де Вилиер с Тойота остава втори на над осем минути зад Ал-Атиях. Втората кола на Пежо в ръцете на Стефан Петерхансел записа пето време през деня и успя да влезе в Топ 10, като от 16-то място се изкачи до осмо на 1 час 18 мин и 37 сек. зад катарската звезда на Мини/БМВ.

Източник: ClubMX.org
Публикувано на: 08.01.2015г.

Коментари