Преглед на новина


Бареда увеличава аванса си на Рали Дакар след 4-ия ден П

Испанският мотоциклетист Хоан Бареда спечели втората си етапна победа на Рали Дакар, след като завърши първи в 315-километровата отсечка от Чилесито до Копиапо. Това е първият етап, който завърши през това издание на територията на Чили, като голяма част премина в пясъците на пустинята Атакама. След като премина Андите, испанският мотоциклетист с Хонда завърши с преднина пред защитаващия титлата си от миналата година Марк Кома от КТМ и пред чилиеца Пабло Кинтаниля също с КТМ. В генералното класиране Бареда увеличи преднината си и вече има общо време 13:10:33 часа. Той води с 12 минути и 49 секунди пред Кома и с 20:29 минути пред португалеца Пабло Гонсалвеш.

В същото време организаторите на Рали Дакар започнаха да търсят причините за смъртта на полския мотоциклетист Михал Херник. Тялото му беше намерено на 300 метра от трасето в пустинята и нямаше видими следи от насилие или контузии.

При автомобилистите бившият шампион Насер Ал Атия (Катар) с Мини финишира с аванс от 2:40 минути пред съотборника си Нани Рома. Така той показа силата си в пустинните етапи и навакса изоставането от 8 часа в първите два дни. Общото му време е 9:21.26 часа, като на 2-о място остава Жил де Вилиер (Южна Африка), който е шампион от 2009-а година от отбора на Тойота. 

Източник: Sportal.bg
Публикувано на: 08.01.2015г.

Коментари