Преглед на новина


Ден 6: Ал-Атиях и Мини продължават да доминират, Пежо залязват

Насър Ал-Атиях (Мини) увеличи лидерството си в Рали Дакар 2015, след като записа трета етапна победа в едва шестия ден от началото на надпреварата.

Катарецът бе следван от основния си съперник Жиниел де Вилиер с Тойота, който завърши на само 37 сек. зад лидера във временното подреждане.

Победата на Ал-Атиях подчерта за пореден път доминацията на Мини, чийто пилоти за сега не позволяват на нито един друг производител да спечели дори една отсечка.

Ал-Атиях води с 11:12 мин. пред Де Вилиер и с 28 мин. пред Язеед Ал-Ражхи, който загуби осем минути в последния ден от ралито.

Миналогодишният победител Нани Рома завърши деня на трето място и продължава да се изкачва в подреждането след проблемите, които имаше през първия ден.

Американецът Роби Гордън бе най-бърз на първата контрола в 277-километровата отсечка, но завърши четвърти на по-малко от две минути зад победителя.

Съотборникът на Рома в X-raid Орландо Теранова допълни Топ 5, но и двамата вече са аут от спора за победата и са на няколко часа зад Ал-Атиях.

Пежо имаха пореден разочароващ ден и въпреки обещаващото начало, Стефан Петерхансел спря заради механични проблеми 143 км след старта.

Той успя да стигне до финала, но загуби над половин час и вече е на почти два часа зад лидера. Другото останало Пежо в надпреварата, - това на Сирил Деспре, - загуби още един час в този етап.

Португалецът Елдер Родригес, с мотоциклет на Хонда, спечели петъчния шести етап от рали Дакар, който беше проведен на тихоокеанското трасе от Антофагаста до Икике в Чили. Испанецът Жоан Бареда пък остана начело на генералното класиране сред моторите.

В петък Родригес спечели първия си етап за 2015 година, след като завърши 318-километровата отсечка с време 3:40.10 часа. Тоби Прайс от Австралия, с КТМ, беше втори с минута и 10 секунди изоставане, докато сънародникът на победителя Пауло Гонсалвеш, също с Хонда, финишира с пасив от 1:42 минути. Бареда беше шести в шестия етап на рали Дакар, изоставайки с над седем минути от Родригес. Все пак, той успя да увеличи преднината си срещу Марк Кома до 12:27 минути. Защитаващият титлата си испанец беше осми в петък. 


Източник: Sportal.bg
Публикувано на: 10.01.2015г.

Коментари