Преглед на новина


Давид Риналдо спечели "Нощта на скоковете

Французинът Давид Риналдо спечели надпреварата "Нощта на скоковете", която се проведе в столичната зала "Арена Армеец". Втори се нареди австралиецътРоб Аделберг, а трети остана Майкел Мелеро от Испания. В надпреварата "висок скок" титлата завоюва италианецътМасимо Бианкончини, а в дисциплината "камшичен скок" победител е Джеймс Картър от САЩ.

Зрителите се насладиха на страхотно зрелище, въпреки че не липсваха и драматични моменти. Руснакът Николай Иванковпадна в квалификациите, но за щастие не получи сериозни травми. Не липсваха и любопитни моменти, като на почивката между квалификациите и финала, един от зрителите предложи брак на своята приятелка.

След надпреварата щастливият победител Риналдо, който получи много тежка контузия при последната си визита в София през декември 2013-та година, заяви че е щастлив от победата, като добави, че трасето е било на добро ниво, моторът му е бил добре подготвен и е успял да запише чисти скокове.

Председателят на Организационния комитет за "Гран при България" Румен Петков благодари на федерацията по мотоциклетизъм и на всички, които помогнаха с организацията на "Нощта на скоковете". Той добави още, че състезанието в събота вечерта е най-доброто за последните 4 години, през които България е домакин

От своя страна председателят на федерацията ни мотоциклетизъм Богдан Николов, заяви че "Нощта на скоковете" е последното състезание, което федерацията организира, тъй като проблемът с правата все още не е решен. 

Няма да се видим с никой, никога. Нито в мотокроса, нито във фрийстайла, нито в нищо. Ние нямаме права и няма кой да ги върне, така че това бе последното, което направихме. От тук нататък сме в отпуска, добави още Николов.



Източник: BNR.BG
Публикувано на: 12.01.2015г.

Коментари