Преглед на новина


Насър Ал-Атиях доминира Рали Дакар 2015 и спечели надпреварата за втори път

Насър Ал-Атиях спечели Рали Дакар за втори път в своята кариера, след като триумфира в изданието за 2015 г. Катарецът поведе още в самото начало и загуби лидерството само тогава заради наказание, но бързо успя да си възвърне позицията

. Ал-Атиях бе неизменно на върха и не позволи на нито един от неговите съперници да го доближи. Той спечели с Мини, а предишната му победа през 2011 г.

бе с Фолксваген. Мини триумфират в надпреварата за четвърта поредна година. Жиниел де Вилиер с Тойота завърши втори на 35 мин. изоставане.

Кжищоф Холовчик бе последният, който се качи на подиума. Последната отсечка в ралито бе съкратена с 34 км заради проливни валежи и поради тази причина бяха зачетени резултатите от първата контрола.

Американецът Роби Гордън бе най-бърз, а Ал-Атиях бе шести с 48 сек. изоставане. Катастрофалното завръщане на Пежо в Рали Дакар завърши с резултата на Стефан Петерхансел, който остана извън Топ 10.

Легендата на Дакар не успя да се пребори за нещо повече от 12-то място. При моторите испанецът Марко Кома си осигури пета победа, а при камионите Айрат Мардеев.

Източник: Sportal.bg
Публикувано на: 23.01.2015г.

Коментари