Преглед на новина


София за първи път домакин на суперкрос шампионат

За първи път България ще домакинства състезание по суперкрос, което ще се проведе между 30 октомври и 1 ноември 2015 година в зала "Арена Армеец". България беше предпочетена пред Румъния и Сърбия за домакин на шампионата и стана първата страна в Източна Европа, която посреща такъв тип състезание. Шампионатът носи името Supercross Sofia – Битката за София, а българската столица беше предпочетена за негов домакин не само заради локацията и подходящото време на провеждане, но и защото единственият състезател в AMA Supercross шампионата от Източна Европа е българинът Стоян Рашков.  

Стоян Рашков е първият пилот от България, който достига най-големите и престижни мотокрос и суперкрос серии в света – шампионатите на AMA в САЩ. През 2014 година той направи професионалния си дебют в САЩ с 2 последователни подиума - второ място в Тенеси и трето в Северна Каролина. В началото на 2015-а Рашков се присъедини официално към един от най-големите отбори в американския суперкрос и мотокрос - JGRMX. Този сезон пропусна първите 2 старта на AMA Lucas Oil мотокрос шампионата, поради контузия в рамото, като се очаква да се завърне на трасето за четвъртия кръг в Тенеси. Българският състезател ще се включи и в шампионата в София заедно със съотборниците си Фил Николети и Уестън Пайк, като тримата ще бъдат и посланици на Supercross Sofia. Участието на четвъртия пилот от отбора Джъстин Барша за кръга в София все още не е потвърдено поради множеството травми, които претърпя този сезон.

Именно бързото израстване и успехите на Стоян Рашков отвъд океана допринесоха България да спечели домакинството на състезанието в София през ноември. Събитието в зала "Арена Армеец" ще се проведе на изкуствено създадено дърттрак трасе, което ще се строи пет дни преди началото на състезанието. Всички фенове на този спорт ще могат да се докоснат до най-големите отбори и имена преди началото на състезанието в дните преди състезанието. Друга новост за България са и двата поредни състезателни дни, които ще се провеждат с отворени боксове. Шампионатът обещава много емоции, награди и игри с публиката, както и едно невиждано зрелище на две колела, съпътствано от много музика, невероятно шоу, спиращи дъха пироефекти и светлини. 

Билети в търговската мрежа на Eventim. За повече информация следете Facebook страницатa на Supercross Sofia 

Източник: sportal.bg
Публикувано на: 13.06.2015г.

Коментари