Преглед на новина


X GAMES ОСТИН 2015-ТА: БРАЙС ХЪДСЪН ПРИБИРА СРЕБРОТО В MOTO X STEP UP

Брайс Хъдсън от Monster Energy взе сребърен медал в дисциплината Moto X Step Up на X GAMES Остин 2015-та. Брайс е един от героите на Игрите, който си проби път до тях с участие в по-малки състезания и работейки като фотограф. Неговото издигане започна на X Games Бразилия, където победи легендата Рони Ренер и грабна златния медал още в дебютното си участие, а след това затвърди добрата си форма със сребро в X GAMES Остин 2014-та.

Макар че беше най-младия участник в дисциплината, която пасва по-добре на опитните ветерани, 24 годишният талант добави още едно сребърно отличие към растящата си колекция.

Всички осем участника във финала с лекота преодоляха височината от 8 и 8.50 метра, но Джош Хансен от тима на Monster Energy, който се включи като резерва, събори пръчката при опита си на 9 метра и отпадна от играта.

Летвата бе вдигната на 10 метра от земята и към Хансен, като наблюдатели, се присъединиха Мат Буитен, Том Парсон и Алистаир Сайер.

Останалите четири атлета – Хъдсън, Ренер, Подмол и европейския шампион Масимо Бианконичи преодоляха и тази височина, но само Брайс и Ренер го направиха от първия опит. 

При 10,5 метра, никой от първите трима не прескочиха летвата чисто. Хъдсън успя да я премине при втория си опит, но приземи тежко, изпусна кормилото и падна, но без сериозни последствия. 

Ренер се провали в първия рън, но преодоля височината при втория и така Брайс завоюва втория си последователен сребърен медал от летните екстремни игри. 

 

Още за X Games, включително снимки, интервюта и пълен обзор на деня ще намериш на MonsterEnergy.com, Facebook.com/MonsterEnergy и #UnleashedAtX.


Източник: MonsterEnergy.com
Публикувано на: 14.06.2015г.

Коментари