Преглед на новина


Калин Кулев – председател на Комисия Ендуро към Българска федерация по мотоциклетизъм

На 31 януари 2010 във Велико Търново се състоя среща на мото-клубовете, занимаващи се с ендуро в България. Повод за срещата бе провеждането на събрание за приемане на нов председател на Комисия Ендуро (КЕ) към БФМ, разглеждане на промените в правилника за провеждане на Републиканския Шампионат по Ендуро (РШЕ) 2010г. и въпросите, свързани с бъдещето на ендуро спорта.

Събранието се състоя в две части, като в първата бе разпуснато старото ръководство на Комисията и за нов председател единодушно бе избран многократния ни шампион по мотоциклетизъм Калин Кулев. Във втората част на срещата Кулев изнесе семинар относно политиката на развитие и целите на КЕ. Обсъден и разяснен беше новия правилник за провеждане на състезанията през 2010 г. Бяха приети заявки за организиране на кръгове от Републиканския шампионат.
Новата Комисия има амбицията да създаде цялостно по-добри условия за практикуване на Ендурото в България, а една от основните й цели е обръщане на сериозно внимание на проблемите с опазването на околната среда.

През 2010г. КЕ ще организира РШЕ, съставен от шест кръга, а състезанието в Шумен (на 24 октомври) ще бъде кръг от източно-европейския шампионат.

Публикувано на: 02.02.2010г.

Коментари