Преглед на новина


Hell`s Gate Extreme Enduro 2010

На 6 февруари в Тускани, Италия, ще се проведе легендарното състезание Hell`s Gate Xtreme Enduro, което през 2011 година ще бъде и първият кръг от новите екстремни ендуро серии World Xtreme Enduro Championship. Новият световен формат ще обединява петте най-силни първенства на планетата, като кръговете ще се проведат в Италия (Hell`s Gate), Австрия (Erzberg Rodeo), Румъния (Red Bull Romaniacs), Уелс (The Tough One) и Африка (Roof of Africa). Hell`s Gate е отличен шанс за организаторите да започнат мащабна рекламна кампания на World Xtreme Enduro Championship, който се очаква да отвори нова страница в историята на международното ендуро.

Надпреварата Hell`s Gate е създадена по инициативата на италианския ендуро шампион Фабио Фасола и се счита за едно от най-трудните ендуро състезания. Освен с традиционните черни пътища, стръмни наклони, скали и други препятствия, участниците ще трябва да се преборят и с ниските февруарски температури. Състезанието е еднодневно и стартира с 4 квалификационни обиколки в ранната сутрин и още толкова състезателни в късния следобед.

Победител в Hell`s Gate в продължение на три поредни години бе Дейвид Найт (David Knight – двукратен световен ендуро шампион в клас Е3) - 2004, 2005 и 2006-та година, а през 2007-ма титлата грабна Уейн Брейбрук (Wayne Braybrook). Следващите два поредни сезона първото място в Hell`s Gate бе запазено за Теди Блазусяк (Taddy Blazusiak). Зимното февруарско време ще бъде най-голямото предизвикателство за надеждите на африканското ендуро – Дарил Къртис (Darryl Curties) – двукратен шампион на Roof of Africa и Раян ван Никерк (Riaan van Niekerk), които не пропускат шанса да се изправят пред един от най-сериозните терени в света.

Източник: Moto-Zone.bg
Публикувано на: 05.02.2010г.

Коментари