Преглед на новина


SuperMoto: втори сме в класирането за купата на нациите

Българският отбор спечели второто място в престижното състезание за Купата на нациите по супермото, което се състоя днес на писта "Долна Митрополия" край Плевен.

Победата грабнаха отбора на Германия, малко неочаквано след доминирането в отборното класиране, тимовете на Италия и България водеха битката за водещите позиции до края на втория манш. На третия манш италианските пилоти отпаднаха, отпадна един от нашите фаворити Ангел Караньотов, след което премина назад в гонката финиширайки на 12-то място.

Само 2 точни недостигнаха на нашите момчета да спечелят Купата на нациите, но дори и второто място е достойно представяне на нашия отборен тим. За първи път имаме и индивидуален победител за финала на Купата на нациите и това е Александър Георгиев. Трети в крайното класиране се наредиха Финландия.

Росен Тончев, Александър Георгиев, Ангел Караньотов, Иван Стефанов, Драгомир Добрев и Тодор Тотев - това са състезателите защитили името и честта на България в най-престижната надпревара в света на Супермотото - Световната купа на нациите. Както вече споменахме, "Олимпиадата на супермотото" се проведе на 10 и 11 октомври на трасето в Долна Митрополия край Плевен. Вторият - Junior отбор е в състав Иван Стефанов, Тодор Тотев и Драгомир Добрев.

Източник: Moto-Zone.bg
Публикувано на: 11.10.2009г.

Коментари