Преглед на новина


Успешен дебют за X-Cross Challenge

За първи път в България се проведе супер екстремния формат на състезания за мотори и АТВ "X Cross". Този формат е доста популярен в САЩ и Европа и съдържа всякакви естествени и изкуствени препятствия, горски пътеки и затворено трасе.

Организатор на шампионата е клуб "4х4 Адвенчър", а основен партньор е "Еди Мото Център", който осигурява голямата награда на годишния победител - чисто нов мотор "Бета". Полигонът в Дълбок Дол до Троян стана арена на първия кръг в който участваха над 40 състезателя с мотоциклети и АТВ.

Лошото време и неспирния дъжд направиха трасето истински сървайвър и Организаторите от "4х4 Адвенчър" Троян се принудиха да скъсят дистанцията от 120 на 80 км за клас "Експерт" при АТВ.

В тази тежка обстановка при мотоциклетите борбата се водеше между младия Мартин Иванов от "Луда Работа" и мнократния шампион на България Пламен Йоцов от "4х4 Адвенчър".
Само те двамата успяха да преминат цялата дистанция, като технически проблем с машината на Йоцов предопредели победата на 16 годишната надежда..

И през втория ден на затвореното трасе двамата бяха без конкуренция и в генералното класиране начело застана Мартин Иванов, следван от Пламен Йоцов.

При четириколките завръзката беше голяма и лидерите се сменяха всяка обиколка. Най-съобразителен при "Експерт" се оказа Емил Комаровски от "4х4 адвенчър" следван от друга млада надежда Стоян Козаров от бургаския клуб "Vromos.com".

В клас "Адвенчър" силно представяне направи Зорница Тодорова спечелвайки трудния първи ден и впоследствие първото място в крайното класиране.

Във втория ден Комаровски и Козаров отново поведоха люта битка, но повреда в машината лиши Комаровски от първото място и в крайното класиране младия Козаров грабна победата. Интересното в това състезание бе, че публика и фенове можега да наблюдават on-line движението на състезателите благодарение на "М-тел" и сателитните устройства на Red Spots.

Това дава и допълнителна сигурност и спокойствие на състезатели и организатори, защото локализира местоположението на участника с точност до 3 метра.

Тази система ще навлиза във все повече състезания и ще се повиши сигурноста и популяризирането на надпреварите. Следващият кръг на "X Cross" шампионата е през юли месец в Клисура.

Източник: Moto.bg
Публикувано на: 26.04.2010г.

Коментари