Преглед на новина


Husqvarna MX с двигател на BMW

По време на мото тестове в Италия, канадска медия (Canadian Motorcycle Rider) забелязва изцяло новия 450 кубиков двигател на Husqvarna MX. Мотоциклетът изглежда е оборудван със същия четиритактов двигател като BMW G450X, който се произвежда за немската марка от Kymco. Четириклапанният DOHC мотор впечатлява с 52-те си конски сили и 43-те си Nm, както и с новата си изпускателна система.

BMW купи Husqvarna през 2007 г. Освен двигателя, мотоциклетът MX има същия шарнир и пиньони. Тези нови части за Husqvarna премахват ефектите върху хода на окачването от стегнатата верига, позволявайки на задното окачване да работи по-добре и да подобри здравината и издръжливостта на мотора.



Макар и двата мотоциклета G450X и Husqvarna MX да имат една и съща тръбовидна, стоманена рама, Husqvarna ще развива своя технология, вместо да заема от BMW. Може да забележим, че Husqvarna няма диагонални тръби, за разлика от BMW.

450 кубиковият двигател вече е одобрен за шосейна употреба, така че това не е последната Huqsvarna, която виждаме да го използва. Супермото мотоциклет е логичното продължение в развитието на марката.

Източник: Moto.bg
Публикувано на: 28.04.2010г.

Коментари