Преглед на новина


8-9 май: Стартира републиканския шампионат по Супермото

След изсипалия се вчера проливен дъжд в по-голямата част от страната е време слънцето да се усмихне за феновете на моторните спортове. А те определено нямат право да се оплачат от липса на мото-събития този уикенд.

Утре на картинг пистата в Кюстендил стартира Републиканския шампионат по Супермото – една от най-конкурентните мотоциклетни дисциплини в страната ни. Победители в Кюстендил миналата година станаха Ангел Караньотов в клас S1 и Росен Тончев в клас S Open.

Успоредно с това пък в Габрово, клуб „Риск” организират втория кръг от родния шампионат по Ендуро.

В рамките на традиционния тридневен мото-събор, който ще се проведе в местността „Бакаджик”, ямболският клуб Red Riders организира атрактивно състезание по стънт тази събота.

Любителите на високите скорости, предпочели телевизионния екран и пуканките пред жегата на трасето, няма да останат „валат”. Те ще бъдат заредени с нова порция адреналин, защото ще могат да наблюдават поредния кръг от Световният шампионат по Супербайк. Този път мястото на събитието е легендарната писта „Монца” в Италия, а борбата за първото място между Леон Хаслам (Suzuki) и Макс Биаджи (Aprilia) продължава с пълна сила. Много близко до тях във временното класиране е Джонатан Реа с Honda. Състезанието ще бъде предавано пряко по „Евроспорт” от 13.00 часа.

Зрелището, наречено световен шампионат по мотокрос продължава с Гран при на Португалия, а състезателите на КТМ доминират във временното класиране. Антонио Кайроли води в клас МХ1 със 138 точки, а 18 зад него е съотборникът му Максимилиян Нагл. Трети до момента е пилотът на Suzuki Стийв Рамон. В клас МХ2 лидер е друг състезател на КТМ – Джефри Херлингс, следван от Кен Роксен със Suzuki и Стивън Фросард с Kawasaki.

Източник: Moto-Zone.bg
Публикувано на: 08.05.2010г.

Коментари